Over ons:

Ik ben Marjolijn en samen met mijn man Ruben heten wij jullie van harte welkom op onze website. Wij wonen samen met onze Rhodesian Ridgebacks en twee katten op het nieuwe land, ook wel de Flevopolder genoemd, in de mooie gemeente Dronten.

In het verleden hebben wij altijd honden gehad van diverse rassen. Maar een aantal jaren geleden raakte we op slag verliefd op het ras “Rhodesian Ridgeback”. Het viel ons gelijk op dat het een heel bijzonder ras is.

Toen we vervolgens in 2019 in onze boerderij trokken in Dronten, werd het echt tijd voor ons om op zoek te gaan naar een goede fokker. Al gauw werd duidelijk dat wij graag met een fokker in zee wilde gaan die aangesloten was bij de RRCN (Rhodesian Ridgeback Club Nederland) Na een gesprek met een aantal fokkers kwamen wij op de wachtlijst te staan voor een teefje. En na enige tijd mocht onze mooie dame, Aida Ridgeback Eniola, roepnaam Tetje mee naar huis.

Wij genieten nu iedere dag van onze lieve trouwe dame. Wij kunnen ons geen leven zonder haar meer voorstellen. Al onze vrije tijd gaat op aan onze dame. Je kunt ons regelmatig tegenkomen in de bossen en op de heide op de Veluwe en omstreken. Verder besteed ik tijd aan diverse trainingen voor Tetje en mijzelf, waaronder gehoorzaamheidstraining en ringtraining.

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het ras en haar gezondheid. Ik heb zoals hieronder genoemd, diverse cursussen gevolgd en kennis verworven. Dit en de nodige ervaring die ik heb opgedaan met onze eigen honden, heeft ertoe geleid dat ik mijn droom kon gaan verwezenlijken, namelijk een eigen Rhodesian Ridgeback kennel. Zo is onze kennel ” De Verwenderij”  ontstaan.

We hebben in november 2021 ons eerste nestje mogen verwelkomen. En wat was dat genieten.

  • Basiscursus Fokken en Houden van honden(vroeger de KK1)
  • Voortgezette Kynologische Kennis(vroeger de KK2)
  • Van dekken tot uitvliegen;
  • Keuzes binnen de fokkerij;
  • Omgaan met ziektes in de fokkerij;
  • Embark, Wat is het en hoe werkt het?

(DNA-onderzoek, zodat bepaalde ziektes kunnen worden uitgesloten)

nl_NLNederlands