Ik ben Marjolijn Schepers en samen met mijn man Ruben heten wij jullie van harte welkom op onze website. Wij wonen samen met onze Rhodesian Ridgeback en twee katten op het nieuwe land, ook wel de Flevopolder genoemd, in het mooie Dronten.

In het verleden hebben wij altijd honden gehad van diverse rassen. Maar een aantal jaren geleden raakte we op slag verliefd op het ras “Rhodesian Ridgeback”. Mijn broer had al langere tijd een Ridgeback. Wij zagen hoe zij bij het gezin hoorde en hoe trouw en zachtaardig zij was naar alle gezinsleden. Het viel ons gelijk op dat het een heel bijzonder ras betrof. Dit was dan ook het moment dat wij ons meer zijn gaan verdiepen in dit mooie ras.

Toen we vervolgens in 2019 in onze boerderij trokken in Dronten, werd het echt tijd voor ons om op zoek te gaan naar een goede fokker, welke fokte volgens de regels van de RRCN (Rhodesian Ridgeback Club Nederland). Na een gesprek met de fokkers kwamen wij op de wachtlijst te staan voor een teefje. En na enige tijd mocht onze mooie dame, Aida Ridgeback Eniola met de roepnaam Tetje mee naar huis.

Wij genieten nu iedere dag van onze lieve trouwe viervoeter. Wij kunnen ons geen leven zonder haar voorstellen. Al mijn vrije tijd gaat op aan onze dame en soms ook die van Ruben. Ruben houdt zich in de zomerperiode vooral bezig met zijn eigen dames, namelijk onze Buckfast bijen. Je kunt mij en ons regelmatig tegen komen in de bossen en op de heide op de Veluwe en omstreken. Verder besteed ik tijd aan diverse trainingen voor Tetje en mijzelf, waaronder gehoorzaamheidstraining en ringtraining.

Verder heb ik de Basiscursus Fokken en Houden van honden(vroeger de KK1) gedaan en met vlag en wimpel geslaagd voor alle examens. Op dit moment doe ik de Voortgezette Kynologische Kennis(vroeger de KK2) en ben ik mij aan het voorbereiden op de examens. Ook de volgende cursussen heb ik goed doorlopen:

  • Van dekken tot uitvliegen;
  • Keuzes binnen de fokkerij;
  • Omgaan met ziektes in de fokkerij.

Tevens staat in juli 2021 nog een cursus gepland over “Embark-Wat is het en hoe werkt het?” Dit betreft DNA-onderzoek voor de honden, zodat bepaalde ziektes met zekerheid kunnen worden uitgesloten.

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het ras en haar gezondheid. Ik heb zoals hierboven genoemd, diverse cursussen gevolgd en kennis verworven. Dit en de nodige ervaring die ik heb opgedaan met onze eigen honden heeft ertoe geleid dat ik mijn droom kan gaan verwezenlijken, namelijk een eigen Rhodesian Ridgeback kennel. Zo is onze kennel ” De Verwenderij”  ontstaan.

nl_NLNederlands