Ons eerste nestje!

Na een intensieve verdieping in het ras en nu onze Tetje inmiddels twee jaar oud geworden is, gaan we met haar een nestje plannen. Zij gaat hoogstwaarschijnlijk eind juli, begin augustus 2021 loops worden. Wij hopen dus eind september, begin oktober 2021 ons eerste nestje te mogen verwelkomen en hopen dan zelf een mooie dochter van haar te gaan houden. Wij kunnen niet wachten om dit mooie traject met haar in te gaan. Wij kijken ontzettend uit naar deze geweldige ervaring.

Wij zijn lid van Rhodesian Ridgeback Club Nederland(RRCN). Dit betekent dat wij fokken volgens de regels die deze vereniging stelt.

De Rhodesian Ridgeback is een relatief gezond ras en het heeft dan ook onze prioriteit om deze gezondheid te behouden, danwel te verbeteren. Naast de verplichte röntgenonderzoeken, zoals ED en HD, laten wij ook genetisch onderzoek doen. Dit doen we om eventuele erfelijke aandoeningen bij onze ouderdieren vast te stellen en het bij onze puppy’s hierdoor te voorkomen.

Naast de gezondheid vinden wij dat het mooie karakter van Rhodesian Ridgebacks in stand moet worden gehouden. In hun karakter hoort geen angst en/of agressie thuis. Mocht een hond wel deze karaktereigenschappen vertonen, zijn wij van mening dat hier niet mee gefokt mag worden.

Waarom een Ridgeback van De Verwenderij?

  • Wij zullen u begeleiden met het uitzoeken van een pup die bij u past. Hierin zullen wij zeker trachten rekening te houden met uw persoonlijke voorkeur.
  • Een aantal weken voordat u de pup mee naar huis krijgt, voorzien wij u van informatie over de verzorging en opvoeding van uw pup. Ook nazorg vinden wij heel erg belangrijk. U kunt u altijd bij ons terecht voor eventuele vragen of hulp betreffende uw pup.
  • Uw pup heeft een stamboom en een Europees dierenpaspoort.
  • Uw pup wordt gechipt, ontwormd, en krijgt inentingen volgens de richtlijnen.
  • Uw pup zal worden onderzocht zoals de RRCN dat aangeeft.
  • U krijgt het formulier van de nestinventarisatie van de RRCN mee naar huis.
  • Er wordt veel aandacht besteed aan socialisatie van uw pup en u krijgt handvaten mee, hoe u hier zelf thuis mee aan de slag kunt.
  • Uw pup krijgt alle aandacht, zorg en liefde, ze worden bij ons “verwend” en wij verwachten dat dit wordt voortgezet door u als u uw pup mee naar huis neemt.
nl_NLNederlands